Grafiskt och rörligt content för Christina-Akademien

Jag sitter i styrelsen för den ideella föreningen Christina-Akademien som är ett forum för vetenskaplig och konstnärlig forskning om drottning Christina.

Under 2020 fick vi liksom som så många andra ställa om för pandemin och hålla evenemang digitalt. Vi passade då på att fokusera på att ta fram en mer tydlig profil med bestämda färger och typsnitt till alla våra inlägg. Tillsammans med styrelsemedlemmen Charlie Watz jobbade vi i Figma och utvecklade samtidigt våra kanaler på Facebook och Instagram

Jag producerade även ett antal filmer inför det årliga firande av drottning Christinas födelsedag 8 december. Det digitala facebook evenemanget drog över 70 000 tittare, mycket tack vare medarrangörer som Livrustkammaren och många, många andra aktörer.

Vi är även igång med att ta tag i hemsidan och arbeta med att designa om den. Planerar att vara online till hösten 2021. 

Exempel på grafiska inlägg

3 december

En söt liten animation som jag skapade i After Effects för en digital vandring i Rom. 

Mockup för inspiration

För att ge ett exempel hur en ny webbsida för Christina-Akademien kan se ut gjorde jag en mockup där jag lyft fram artiklarna som skrivits om drottningen. Det finns ingen research bakom utan den gjordes för att få igång tänket och kreativiteten. 

Den nuvarande sidan kan du se här

mockup av en hemsida

Videor till födelsedagsfirandet

Lågbudgetproduktioner, delvis filmade med mobilen samt all redigering och grafik gjord av mig.